مرکز مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و کلینیک روانشناسی

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره : مشاوره ازدواج مشاوره خانواده مشاوره کودکان مشاوره نوجوانان مشاوره فردی مشاوره تلفنی مشاوره طلاق ،‌ تلفن: 02122593216 آدرس: تهران، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پ29، و6

مرکز مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و کلینیک روانشناسی

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره : مشاوره ازدواج مشاوره خانواده مشاوره کودکان مشاوره نوجوانان مشاوره فردی مشاوره تلفنی مشاوره طلاق ،‌ تلفن: 02122593216 آدرس: تهران، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پ29، و6

چرا مشکلات خواب در میانسالان بوجود می آید؟

با افزایش سن، اغلب تغییرات طبیعی در الگوی خواب خود را تجربه می کنیم، مانند زودتر خواب آلودگی، زودتر بیدار شدن یا تجربه خواب عمیق کمتر. 

با افزایش سن، اغلب تغییرات طبیعی در الگوی خواب خود را تجربه می کنیم، مانند زودتر خواب آلودگی، زودتر بیدار شدن یا تجربه خواب عمیق کمتر. با این حال، خواب آشفته، بیدار شدن با خستگی هر روز و سایر علائم بی خوابی بخشی طبیعی از پیری نیستند. براساس اطلاعات بدست آمده از مشاوران خانواده خواب به همان اندازه برای سلامت جسمی و روحی شما مهم است که در دوران جوانی شما مهم بود. یک خواب خوب شبانه به بهبود تمرکز و شکل گیری حافظه کمک می کند، به بدن شما اجازه می دهد هر گونه آسیب سلولی را که در طول روز رخ داده است ترمیم کند، و سیستم ایمنی بدن شما را تازه می کند، که به نوبه خود به جلوگیری از بیماری کمک می کند. افراد مسن‌تری که خوب نمی‌خوابند، بیشتر از افسردگی، مشکلات توجه و حافظه، خواب‌آلودگی بیش از حد در روز رنج می‌برند و بیشتر در طول شب سقوط می‌کنند. خواب ناکافی همچنین می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود، از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات وزن و سرطان سینه در زنان.

علت بی خوابی خود را پیدا کنید!

برای بهبود کیفیت خواب، مهم است که دلایل اصلی مشکلات خواب خود را درک کنید. نکات زیر می تواند به شما در شناسایی و غلبه بر مشکلات خواب مرتبط با سن، استراحت شبانه خوب و بهبود کیفیت زندگی بیداری کمک کند.

سالمندان چقدر به خواب نیاز دارند؟

در حالی که نیازهای خواب از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اکثر بزرگسالان سالم به هفت تا نه ساعت خواب در شب نیاز دارند. با این حال، احساس شما در صبح مهمتر از تعداد ساعات مشخصی است. بیدار شدن مکرر بدون احساس استراحت یا احساس خستگی در طول روز بهترین نشانه این است که شما به اندازه کافی نمی خوابید.

بی خوابی و پیری: بدانید که چگونه خواب با افزایش سن تغییر می کند

با بالا رفتن سن، بدن شما سطوح پایین تری از هورمون رشد تولید می کند، بنابراین احتمالاً کاهش موج آهسته یا خواب عمیق را تجربه خواهید کرد (بخشی به خصوص با طراوت از چرخه خواب). هنگامی که این اتفاق می افتد، ملاتونین کمتری تولید می کنید، به این معنی که اغلب خواب پراکنده تری را تجربه می کنید و در طول شب بیشتر بیدار می شوید. به همین دلیل است که بسیاری از ما با بالا رفتن سن خود را "سبک خواب" می دانیم. همچنین ممکن است:

 

می خواهید شب ها زودتر بخوابید و صبح زودتر از خواب بیدار شوید.

برای اینکه ساعات خواب مورد نیاز خود را داشته باشید، باید شبها بیشتر در رختخواب بمانید یا با چرت زدن در روز کمبود را جبران کنید.

در بیشتر موارد، چنین تغییراتی در خواب طبیعی است و نشان دهنده مشکل خواب نیست.

مشکلات خواب که به سن مربوط نمی شود

در هر سنی، گاه به گاه مشکلات خواب را تجربه می کنید. با این حال، اگر هر یک از علائم زیر را به طور منظم تجربه می‌کنید، ممکن است با اختلال خواب سروکار داشته باشید:

با وجود اینکه احساس خستگی می کنید در به خواب رفتن مشکل دارید.

وقتی بیدار می شوید در خوابیدن مجدد مشکل دارید.

بعد از یک خواب شبانه احساس شادابی نکنید.

در طول روز احساس تحریک پذیری یا خواب آلودگی کنید.

در بیدار ماندن هنگام نشستن، تماشای تلویزیون یا رانندگی مشکل دارید.

در طول روز در تمرکز مشکل دارند.

برای به خواب رفتن به قرص های خواب آور یا الکل تکیه کنید.

در کنترل احساسات خود مشکل دارید.

علل زمینه ای بی خوابی خود را شناسایی کنید

براساس اطلاعات بدست آمده از روانشناسان ازدواج بسیاری از موارد بی خوابی یا مشکلات خواب ناشی از علل زمینه ای اما بسیار قابل درمان است. با شناسایی تمام علل احتمالی، می توانید درمان را متناسب با آن انجام دهید.

 

آیا استرس زیادی دارید؟

آیا شما افسرده هستید؟ آیا از نظر عاطفی احساس خستگی یا ناامیدی می کنید؟

آیا با اضطراب یا نگرانی مزمن دست و پنجه نرم می کنید؟

آیا اخیراً یک تجربه آسیب زا را پشت سر گذاشته اید؟

آیا از داروهایی استفاده می کنید که ممکن است بر خواب شما تأثیر بگذارد؟

آیا مشکلات سلامتی دارید که خواب را مختل کند؟

علل شایع بی خوابی و مشکلات خواب در افراد مسن

عادات بد خواب و محیط خواب. اینها شامل ساعات خواب نامنظم، مصرف الکل قبل از خواب و به خواب رفتن با تلویزیون روشن است. اطمینان حاصل کنید که اتاق شما راحت، تاریک و ساکت است و مراسم قبل از خواب شما برای خواب مفید است.

درد یا شرایط پزشکی. شرایط بهداشتی مانند نیاز مکرر به ادرار کردن، درد، آرتریت، آسم، دیابت، پوکی استخوان، سوزش سر دل شبانه و بیماری آلزایمر می‌توانند خواب را مختل کنند. برای رفع هر گونه مشکل پزشکی با پزشک خود صحبت کنید.

یائسگی و پس از یائسگی. در دوران یائسگی، بسیاری از زنان متوجه می شوند که گرگرفتگی و تعریق شبانه می تواند خواب را مختل کند.

عدم ورزش. اگر بیش از حد بی تحرک هستید، ممکن است هرگز احساس خواب آلودگی نکنید یا همیشه احساس خواب آلودگی نکنید. ورزش هوازی منظم در طول روز می تواند خواب خوب را تقویت کند.

فشار. تغییرات مهم زندگی مانند بازنشستگی، مرگ یکی از عزیزان یا جابجایی از خانه خانواده می تواند باعث استرس شود. هیچ چیز بهتر از پیدا کردن کسی که بتوانید رو در رو با او صحبت کنید، خلق و خوی شما را بهبود نمی بخشد.

سخن پایانی

امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر ویژگی هایی که در بالا گفته شد، برای شما آشنا است؛ یکی از بهترین و امن ترین کارها، مراجعه به مرکز مشاوره است که بسیار کمک کننده است. یکی از کلینیک های روانشناسی خوب در این زمینه، مرکز مشاوره انتخاب نو است که آدرس کلینیک روانشناسی در پایان متن آمده است. حضور یک درمانگر در سختی ها مانند یک نور، می تواند راهنمای زندگی شما باشد و شما از تاریکی به سمت نور هدایت می کند.

 نویسنده : محدثه بیاتی

تلفن : 22593216 – 22795735 

آدرس : قیطریه – بلوار کاوه جنوب – نرسیده به خیابان دولت – نبش کوچه اخلاقی غربی – پلاک 29 – طبقه3

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.