مرکز مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و کلینیک روانشناسی

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره : مشاوره ازدواج مشاوره خانواده مشاوره کودکان مشاوره نوجوانان مشاوره فردی مشاوره تلفنی مشاوره طلاق ،‌ تلفن: 02122593216 آدرس: تهران، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پ29، و6

مرکز مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و کلینیک روانشناسی

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره : مشاوره ازدواج مشاوره خانواده مشاوره کودکان مشاوره نوجوانان مشاوره فردی مشاوره تلفنی مشاوره طلاق ،‌ تلفن: 02122593216 آدرس: تهران، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پ29، و6

چه کاری باید انجام دهم اگر همسرم تمایلی به تغییر ندارد؟

روابط انسانی معمولاً شامل احساسات، سازش‌ها و رشد است. در حالی که برخی از تغییرات به طور طبیعی و در طول زمان اتفاق می‌افتند، تغییرات دیگری می‌توانند چالش‌برانگیزتر باشند، به‌ویژه زمانی که صحبت از همسرمان باشد. شاید شما احساس ناامیدی، سردرگمی و یا حتی ناامیدی کنید اگر همسر شما تمایلی به تغییر ندارد. در پایان، همه ما می‌خواهیم که هم به‌عنوان فرد و هم در رابطه‌امان رشد کنیم و بهبود یابیم. با این حال، مهم است که درک کنیم تغییر همیشه به راحتی رخ نمی‌دهد و گاهی ممکن است همسر ما آماده نباشد که تغییرات را بپذیرد.

   

اگر شما به‌طور مداوم تلاش کرده‌اید تا همسر خود را به تغییر ترغیب کنید اما موفق نشده‌اید، باید بدانید که این مشکل تنها مختص شما نیست. بهترین مشاوران خانواده تاکید دارند این یک چالش رایج است و ممکن است شما را در موقعیتی قرار دهد که احساس کنید گیر کرده‌اید. کلید موفقیت در اینجا این است که با صبر، درک و استراتژی مناسب این مشکل را مدیریت کنید.

 

چرا افراد در روابط مقاومت در برابر تغییر دارند؟

 

درک دلایلی که باعث می‌شود همسر شما در برابر تغییر مقاومت کند، اولین قدم در تصمیم‌گیری برای اینکه چه باید کرد است. افراد به دلایل مختلفی ممکن است تمایلی به تغییر نداشته باشند و این دلایل همیشه مرتبط با رفتار آنها در رابطه نیستند. در اینجا برخی از دلایل رایج مقاومت در برابر تغییر آورده شده است:

 

ترس از ناشناخته‌ها

 

تغییر می‌تواند برای بسیاری از افراد دلهره‌آور باشد، به‌ویژه زمانی که نمی‌دانند چه چیزی در انتظارشان است. مشاوران ازدواج می گویند برای برخی افراد، ترس از ناشناخته‌ها یک مانع جدی در برابر تغییر ایجاد می‌کند. ممکن است همسر شما از اینکه تغییرات ممکن است پیامدهایی غیرقابل پیش‌بینی یا ناراحت‌کننده داشته باشد، بترسد. تغییر گاهی اوقات احساس قدم گذاشتن در دنیای ناآشنا را به همراه دارد که این می‌تواند اضطراب یا عدم اطمینان را ایجاد کند.

 

راحتی در آشنایی

 

انسان‌ها عادت دارند به روتین‌های خود وابسته باشند. حتی اگر این روتین‌ها ایده‌آل نباشند، ما در آن‌ها احساس راحتی می‌کنیم. ممکن است همسر شما صرفاً به این دلیل که با وضعیت فعلی راحت است، در برابر تغییر مقاومت کند. حتی اگر رفتار یا دیدگاه‌های کنونی آن‌ها برای رابطه مفید نباشد، آن‌ها ممکن است ترجیح دهند وضعیت موجود را حفظ کنند چرا که آن را بهتر از تغییر می‌دانند.

 

موانع احساسی و روانی

 

گاهی اوقات، آسیب‌های احساسی یا تجربیات گذشته می‌تواند مانع از پذیرش تغییر شود. مشاوران خانواده می گویند اگر همسر شما در گذشته مشکلاتی چون سوء‌استفاده، ترک‌های عاطفی یا تجربیات منفی را پشت سر گذاشته باشد، ممکن است از تغییر رفتار خود بترسد، زیرا این می‌تواند آن‌ها را آسیب‌پذیرتر کند. موانع روانی مثل اعتماد به نفس پایین یا مشکلات حل نشده عاطفی می‌توانند روند تغییر را برای آن‌ها دشوار کنند.

 

نشانه‌های اینکه همسر شما تمایلی به تغییر ندارد

 

قبل از اینکه بخواهید به این موضوع بپردازید که چه باید کرد، مهم است که نشانه‌هایی که نشان می‌دهند همسر شما تمایلی به تغییر ندارد را شناسایی کنید. اینجا برخی از مهم‌ترین علائم آورده شده است:

 

مقاومت مداوم در برابر گفتگوهای مربوط به تغییر

 

اگر هر بار که شما در مورد تغییر مسئله‌ای صحبت می‌کنید، همسر شما دفاعی می‌شود، از گفتگو فرار می‌کند یا کلاً موضوع را نادیده می‌گیرد، این می‌تواند نشانه‌ای از عدم تمایل به تغییر باشد. از منظر مشاوران ازدواج ارتباط سالم برای هر رابطه‌ای ضروری است و اگر همسر شما به طور مداوم از بحث در این‌باره اجتناب می‌کند، ممکن است به این معنا باشد که او در مقابل تغییر مقاومت دارد.

 

عدم مسئولیت‌پذیری

 

وقتی همسر شما از پذیرفتن مسئولیت اعمال خود خودداری می‌کند یا همواره دیگران را مقصر می‌داند، این یک علامت خطر است. اگر آن‌ها حاضر به اعتراف به اشتباهات خود یا بهبود رفتارشان نباشند، ممکن است آن‌ها برای تغییر آماده نباشند.

 

اجتناب از حل مشکل

 

در هر رابطه‌ای، مشکلات و تعارضات اجتناب‌ناپذیر هستند. اما اگر همسر شما به طور مداوم از حل مشکلات خودداری می‌کند یا مسائل را نادیده می‌گیرد به جای اینکه به آن‌ها پرداخته شود، ممکن است نشان دهد که آن‌ها به تغییر علاقه‌ای ندارند و ترجیح می‌دهند مسائل را نادیده بگیرند و منتظر بمانند تا خود به خود حل شوند.

 

چه باید کرد وقتی همسر شما تغییر نمی‌کند؟

 

وقتی احساس می‌کنید که تنها شما برای بهبود رابطه تلاش می‌کنید، ممکن است دلسرد شوید. اما باید بدانید که تغییر هرگز نباید به زور رخ دهد. تغییر باید از درون فرد بیاید و این فرآیند باید با تمایل و اراده طرفین صورت گیرد. در اینجا چند گام وجود دارد که می‌توانید در این موقعیت دنبال کنید:

 

انتظارات خود را ارزیابی کنید

 

گاهی اوقات ممکن است انتظارات ما از همسرمان غیرمنطقی باشد. یک قدم به عقب بردارید و ارزیابی کنید که آیا خواسته‌های شما از آن‌ها معقول است یا نه. آیا از همسر خود انتظار تغییرات بزرگی دارید؟ آیا به آن‌ها فضای لازم برای تغییر در زمانی که به آن نیاز دارند، داده‌اید؟ درک انتظارات خود می‌تواند به شما کمک کند که احساساتتان را مدیریت کنید و با تفکر بیشتری به مسئله نگاه کنید.

 

با وضوح و همدلی ارتباط برقرار کنید

 

شاید همسر شما احساس کند که به طور کامل به حرف‌هایش گوش داده نمی‌شود. بنابراین مهم است که در هنگام بحث، همدلی و درک داشته باشید. مشاوران خانواده می گویند به جای سرزنش یا انتقاد، احساسات خود را با روش‌هایی آرام و محترمانه بیان کنید. به همسر خود نشان دهید که تغییر برای بهبود رابطه شما ضروری است، اما این تغییر نباید به‌طور کامل آن‌ها را تغییر دهد.

 

درمان زوجین را امتحان کنید

 

اگر ارتباطات همچنان قطع است و شما نتوانستید با همسر خود به توافق برسید، ممکن است مراجعه به یک درمانگر زوجین کمک کند. یک درمانگر می‌تواند فضایی بی‌طرفانه برای شما فراهم کند تا به مسائل خود بپردازید و به شما راه‌حل‌هایی برای حل مشکلات بدهد. در بسیاری از موارد، یک فرد بی‌طرف می‌تواند به شکستن دیوارهایی که میان شما و همسر شما وجود دارد کمک کند.

 

فضا برای رشد شخصی فراهم کنید

 

گاهی اوقات افراد به زمان نیاز دارند تا تغییر کنند. اگر همسر شما آماده تغییر نیست، این به این معنا نیست که برای همیشه اینگونه خواهد ماند. به او فضای لازم را بدهید تا به‌طور شخصی رشد کند. فشار بیش از حد ممکن است باعث مقاومت بیشتر شود. اجازه دهید همسر شما زمان و فضا داشته باشد تا به تغییر فکر کند و به آن دست یابد.

 

نتیجه‌گیری

 

هرچند احساس ناخوشایندی است که همسر شما تمایلی به تغییر ندارد، باید بدانید که شما نمی‌توانید رفتار یا نگرش فردی دیگر را تغییر دهید. تغییر باید از درون فرد بیاید و در صورتی که همسر شما آماده نیست، شما باید صبر کنید و در عین حال به نیازهای خود در رابطه توجه کنید. مهم است که رابطه را به‌گونه‌ای مدیریت کنید که هر دو طرف احساس رضایت و رشد کنند. تغییر ممکن است زمان‌بر باشد، اما با تلاش و صبر، می‌توان به نتیجه‌ای مطلوب دست یافت.

 

 


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد