مرکز مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و کلینیک روانشناسی

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره : مشاوره ازدواج مشاوره خانواده مشاوره کودکان مشاوره نوجوانان مشاوره فردی مشاوره تلفنی مشاوره طلاق ،‌ تلفن: 02122593216 آدرس: تهران، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پ29، و6

مرکز مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و کلینیک روانشناسی

کلینیک تخصصی روانشناسی و مرکز مشاوره انتخاب نو ارائه خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره : مشاوره ازدواج مشاوره خانواده مشاوره کودکان مشاوره نوجوانان مشاوره فردی مشاوره تلفنی مشاوره طلاق ،‌ تلفن: 02122593216 آدرس: تهران، بلوار کاوه، نبش اخلاقی غربی، پ29، و6

خشونت شریک صمیمی یا عاطفی چیست؟

خشونت شریک صمیمی  که به آن آزار خانگی یا خشونت خانگی نیز گفته می شود، نوعی سوء استفاده است که در روابط عاشقانه توسط پارتنز فعلی یا سابق یا همسران رخ می دهد. 

خشونت شریک صمیمی  که به آن آزار خانگی یا خشونت خانگی نیز گفته می شود، نوعی سوء استفاده است که در روابط عاشقانه توسط پارتنز فعلی یا سابق یا همسران رخ می دهد. خشونت شریک صمیمی شامل رفتار توهین آمیز یا پرخاشگرانه ای است براساس مشاوره روانشناسی حضوری که به منظور ترساندن، آسیب رساندن، دستکاری یا کنترل کسی است. ممکن است شامل مجموعه ای از قسمت ها در طول چندین سال یا یک قسمت واحد باشد که می تواند تأثیری پایدار داشته باشد. خشونت از طرف شریک صمیمی به عنوان یک مسئله مهم بهداشت عمومی جهانی در نظر گرفته می شود. در واقع، تخمین زده می شود که در ایالات متحده، این شایع ترین اما کمترین جرم گزارش شده است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری  تخمین می زند که از هر 4 زن، 1 نفر و از هر 10 مرد، 1 نفر در طول زندگی خود، نوعی خشونت از شریک عاطفی  را تجربه کرده اند.


* انواع خشونت شریک صمیمی

خشونت شریک صمیمی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد که می تواند شامل موارد زیر باشد:

سوء استفاده جنسی: اجبار شریک صمیمی برای شرکت در یک عمل جنسی بدون رضایت صریح آنها. سوء استفاده جنسی همچنین شامل هرگونه تماس جنسی بین یک فرد بالغ و یک شریک زیر 18 سال است.

آزار جسمی: ​​صدمه زدن یا تلاش برای صدمه زدن به شخصی با مشت، لگد، سیلی، ضربه زدن، گاز گرفتن، نیشگون گرفتن، سوزاندن، خفه کردن، گرفتن، خفه کردن، یا هل دادن او. آزار جسمی همچنین شامل اعمالی مانند پرتاب اشیا، کوبیدن درها یا مشت زدن به دیوارها می شود.

سوء استفاده عاطفی:این نوع سو استفاده براساس بهترین مشاور خانواده تهران تضعیف ارزش خود فرد با انتقاد دائم از او، تهمت زدن به آنها، نام بردن از آنها، منزوی کردن آنها از خانواده و دوستان، نظارت بر فعالیت های آنها، و تلاش برای جلوگیری از کار یا انجام کارهایی که از آنها لذت می برد.

آزار روانی: ایجاد وحشت در فرد، انجام بازی های فکری با او، یا تهدید به آسیب رساندن به او یا عزیزانش.

سوء استفاده مالی: حفظ کنترل بر امور مالی مشترک، جلوگیری از دسترسی به پول و ردیابی مخارج شخص. سوء استفاده مالی همچنین شامل ممانعت از کار، تحصیل یا انجام سایر اقدامات برای استقلال مالی یک شریک صمیمی است.

تعقیب: الگویی از رفتار با هدف آزار، آزار، ترساندن یا آسیب رساندن به فرد. تعقیب می‌تواند شامل رفتارهایی مانند تماس مکرر با فرد، ارسال نامه یا هدایا به او، دنبال کردن او در طول روز، یا یافتن راه‌هایی برای جاسوسی از او در حالی که در خانه یا محل کار است، باشد.

سوء استفاده آنلاین: استفاده از ایمیل، رسانه های اجتماعی، برنامه های دوستیابی و سایر پلتفرم های دیجیتال برای آزار، سوء استفاده، تعقیب، تهدید، قلدری یا دستکاری شریک صمیمی.

نشانه های خشونت شریک صمیمی

اینها برخی از نشانه هایی است که نشان می دهد شخصی قربانی خشونت شریک عاطفی شده است:

آشفته بودن آشکار

نمایش تغییرات شدید یا ناگهانی در رفتار

بی پاسخ شدن و عقب نشینی در خود

تغییرات در شخصیت مانند کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس

همیشه با شریک زندگی خود چک کنید

بیش از حد نگران جلب رضایت شریک زندگی خود هستند

پرهیز از فعالیت های اجتماعی یا کاری بدون دلیل

در اطراف شریک خود عصبی یا ترسیده به نظر می رسند

داشتن صدماتی مانند چشم های سیاه، کبودی، بریدگی، زخم، دندان شکسته یا شکستگی استخوان

بهانه آوردن برای صدمات خود مانند "من افتادم" یا "به در برخورد کردم"

خونریزی یا کبودی، لکه خون، یا پاره شدن لباس

 علل خشونت شریک صمیمی

طبق یک مطالعه در سال 2018، اینها برخی از عواملی هستند که می توانند منجر به خشونت شریک جنسی شوند

عوامل فرهنگی: از نظر تاریخی و براساس مطالعات روانشناس ازدواج خوب در تهران بسیاری از فرهنگ‌ها به مردان احساس مالکیت نسبت به زنان داده‌اند و به آنها اجازه می‌دهند در صورت لزوم زنان را تنبیه یا کتک بزنند. به ویژه در روابط صمیمانه، مردان حافظ تمایلات جنسی زنان و آبروی خانواده به حساب می آمدند، بنابراین هر عملی از سوی زن که ناقض این حس شرافت تلقی می شد، مجازات می شد.

عوامل اجتماعی: قربانیان اغلب به دلیل مورد آزار قرار گرفتن سرزنش می شوند، که می تواند صحبت کردن درباره آزار را برای دیگران سخت کند.

عوامل حقوقی: پلیس و سایر سازمان‌های مجری قانون گاهی در مداخله و کمک به قربانیان خشونت شریک جنسی مردد می‌شوند و اغلب به عنوان یک موضوع خصوصی خانوادگی در نظر گرفته می‌شود. شرکای بدسرپرست نسبت به غریبه هایی که جرایم مشابهی را مرتکب شده اند، اجازه نرمش بیشتری دارند.

عوامل اقتصادی: وضعیت اقتصادی پایین تر با خطر بیشتر خشونت شریک جنسی مرتبط است.

عوامل محیطی: بزرگ شدن در محیطی آزاردهنده و شاهد یا تجربه آزار خانگی می‌تواند باعث شود که فرد نسبت به شریک جنسی خود بدرفتاری کند. این پدیده به عنوان چرخه آزار شناخته می‌شود.

استفاده از مواد: استفاده مکرر از موادی مانند مواد مخدر و الکل می‌تواند باعث شود که فرد به یک شریک خشن یا پرخاشگر تبدیل شود.

سخن پایانی:

امید داریم که این مقاله برای شما سودمند بوده باشد. اگر با توجه به مطالب بالا، احساس می کنید که مورد آسیب هستید و از رابطه عاطفی که در آن هستید؛ عاشقانه نیست، بهترین و امن ترین کار، مراجعه به مرکز مشاوره خوب و صحبت با یک روانشناس حاذق می توانید مشکلات را بهبود دهید و شرایط را بهبود دهید. اگر این روزها درگیر مسائل ذهنی هستید و زندگی برای شما سخت شده است، بدانید که هر انسانی در زندگی با سختی هایی روبرو هست که می تواند شرایط سختی را روبروی او قرار دهد. صبور باشید و اجازه دهید تا این سختی ها، شما را تبدیل به فردی کند که بسیار قوی و محکم هست. حضور یک درمانگر در سختی های زندگی همچون نوری است که سیاهی ها را تبدیل به نور می کند و موجب می شود تا شما با انگیزه و تلاش بیشتری به مسیر ادامه داد.

نویسنده : محدثه بیاتی

تلفن : 22593216 – 22795735 

آدرس : قیطریه – بلوار کاوه جنوب – نرسیده به خیابان دولت – نبش کوچه اخلاقی غربی – پلاک 29 – طبقه3

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.